Benim Köyüm - İbrahim Sevindik (Yılın Şiiri)

ChanceBoudreaux

New member
benim-koyum-1.jpg

BENİM KÖYÜM
Baharda şenlenir bağı, bahçesi
Kokusu başkadır benim köyümün
Unutturur adama gamı, kederi
Havası başkadır benim köyümün
XXX
Akşam olur herkes döner evine
Can kurban inan ki benim köyüme
Gülabi'nin torunları derler bizlere
Özü başkadır benim köyümün
XXX
Yeşil yeşil meşeleri var dağında
Meyve ağaçları çiçek açar bağında
Her çeşit otlar yeşerir toprağında
Yeşili başkadır benim köyümün
XXX
Köyümün kenarından akar çayı
Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı
Unuttum sanma orda olmayı
Dostluğu başkadır benim köyümün
XXX
Yaz gelince çıkarlar yaylaya
Gurbetçiler hasretle döner sılaya
Benden selam olsun Aziz Ağa'ya
Sevgisi başkadır benim köyümün

İBRAHİM SEVİNDİK

Sayın İbrahim Sevindik’in bu güzel şiiri sadece edebi anlamda değil, aynı zamanda çok toplumsal etkisi olan bir eser haline geldi. Sevgili şairimiz bu muhteşem şiiriyle sadece edebi bir başarı elde etmekle kalmamış aynı zamanda köy kültürünü yaşatan ve gelecek nesillere aktaran çok güçlü bir ses olmuştur. İbrahim Sevindik’in bu “Benim Köyüm” şiiri günümüzde sosyal medya üzerinden yayılan ve halk tarafından sürekli paylaşılan bir şiir olarak Türk Edebiyatı içinde çok önemli bir yer edinmiştir. Bu bakımdan gerçekten de İbrahim Sevindik bu “Benim Köyüm” şiiriyle, Türk Edebiyat tarihinde köy şiirinin tam gerçek bir temsilcisi sayılabilir. İnanın bu güzel şiir zamanla edebi ve kültürel bir başyapıt halini alacak kadar çok büyük bir etki yaratmıştır. Onun için Sevgili İbrahim Sevindik’i yürekten kutluyorum. Candan tebrikler sonsuz teşekkürler.

Sevgili İbrahim Bey, Türkiye’de konuştuğum hangi Edebiyatçı varsa hepsi de hep şunu söylüyorlar; ‘Benim Köyüm’ şiiri ve ‘Munzur Dağlarında Gülabioğulları’ öyküsü İbrahim Sevindik’in Türk Edebiyatındaki en büyük imzasıdır.” Gerçekten de Türkiye’de internette en çok okunan şiir ve öykü sana aittir. Ne mutlu sana. Ellerine, yüreğine ve o güçlü kalemine sağlık. Seni candan tebrik ederim değerli şairim. Selamlar.

• Geri